Přejít k hlavnímu obsahu
Leon -

Modulární řada Behringer System 15/35/55

Společnost Behringer vyslyšela přání příznivců značky a sdružila jednotlivé, v průběhu několika měsíců trochu chaoticky vydávané synthové moduly ze série System 55 Eurorack do trojice modulárních kompletů System 15/35/55, které přinášejí možnosti předloh zastoupených klasickými edicemi Moog System 15, System 35 a System 55, s nimiž produkty německé firmy sdílejí jak vnitřní architekturu, tak způsob ovládání, základní design a v neposlední řadě i označení.

Výrobce uvádí, že při vývoji těchto kompletů byl kladen velký důraz na to, aby výsledné systémy co nejpřesněji odpovídaly původním sestavám Moogů z šedesátých let a hráči si tak mohli vyzkoušet stejné kombinace modulů, jako u ceněných vintage originálů. Každá z nových verzí Behringeru je montována do kufru Eurorack Go! a modely jsou také vybaveny převodníkem CM1A MIDI-CV pro připojení externích zařízení.

Behringer System 15 je dodáván se 16 moduly a obsahuje oscilátor 921, dvojici oscilátorů 921B a banku pevných filtrů 914 FFB (Fixed Filter Bank). System 35 s 25 moduly, jež zaplní téměř celou skříň, přidává k nabídce Systému 15 další dva oscilátory, mixer, VCA jednotku a obálkové generátory.

Luxusně vybavená vlajková loď System 55 se může pochlubit celkem sedmi oscilátory, pěti VCA, čtyřmi envelope sekcemi, sekvenčním switchem 962 a sekvencerem 960. To vše je umístěno ve dvou skříních Eurorack Go!, kde stále ještě zbývá místo pro další moduly, kdyby náhodou 38 jednotek integrovaných do Systemu 55 nestačilo.

Tři modulární systémy Behringer sice z pohledu nabídky produktového katalogu značky nepatří k cenově nejdostupnějším, ale stále jsou výrazně levnější než původní modulární komplety Moog z přelomu šedesátých a sedmdesátých let. Oficiální ceny se v případě americké části trhu pohybují okolo 1600 dolarů za System 15, větší System 35 vyjde na cca 2300 dolarů a za opulentní System 55 zájemce zaplatí přibližně 3600 dolarů. Pravděpodobně samostatně by měly být k dispozici i držáky sloužící pro spojení dvou kufříků typu Go!.

Tagy Behringer Behringer System 15/35/55

Pokud jste v článku zaznamenali chybu nebo překlep, dejte nám prosím vědět na e-mail redakce@frontman.cz.

Leon
Ve Frontmanu jsem zodpovědný především za sekci novinek a článků o pódiovém a studiovém gearu známých muzikantů. Léta hraju na kytaru v různých kapelách a tento krásný nástroj také vyučuju.
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY